Wij zijn een groot voorstander van zo natuurlijk mogelijke materialen. Niet alleen omdat deze milieu- en mensvriendelijker zijn, maar ook omdat de schoonheid van deze materialen ongeëvenaard blijft. Ook technisch gezien hebben wij de afgelopen 10 jaar ervaren dat ecologische -en dus dampopen- systemen verreweg beter presteren. Hoe natuurlijker het materiaal, des te verfijnder het eindresultaat. Natuurlijke materialen vragen een hoge mate van vakkundigheid van de verwerker omdat de beheersbaarheid van de fysische processen sterk afhankelijk is van de specifieke omstandigheden. Anders gezegd: het resultaat in zowel technisch als esthetisch  opzicht, hangt nauw samen met de energie die erin gestopt wordt. Wanneer echter met geduld, aandacht en kennis van zaken gewerkt wordt, is het eindresultaat mooier en duurzamer dan bij systemen die werken met synthetische coatings en allerlei chemische toevoegingen om de verwerkbaarheid makkelijker te maken.

EEN MOOI ALTERNATIEF VOOR TEGELS IN DE BADKAMER.

Eigensinn biedt een mooi, duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor tegels in uw badkamer. Het resultaat is een waterdichte/waterafstotende, voegloze gekleurde wand met een steen- of marmerachtig uiterlijk. Wij werken tegenwoordig alleen nog maar met natuurzuivere kalk in badkamers.

TADELAKT

Tadelakt is een eeuwenoude Marokkaanse techniek die het  mogelijk maakt om voegloze, waterafstotende wanden te creëren. Door kalkstuc te verdichten met een steen, ontstaat een licht golvend, marmerzacht oppervlak met een prachtige uitstraling. Een uitstekend alternatief voor tegels in de badkamer. Het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensief proces dat veel geduld en vakmanschap vergt. Met een kleine steen wordt het oppervlak centimeter voor centimeter verdicht en zo waterdicht gemaakt. Het eindresultaat is qua schoonheid werkelijk ongeëvenaard.

Tadelakt is beschikbaar in vele kleuren door toevoeging van natuurlijke pigmenten.

STUC & FLOOR

Stuc & Floor is een waterafstotende glanspleister op basis van natuurlijke kalk. Anders dan bij originele tadelakt betreft het een samengesteld mengsel van o.a. kalk en marmerpoeder met een optimale zeeflijn. Hierdoor is Stuc & Floor makkelijker op glans te brengen dan tadelakt en dat vertaald zich in de prijs. Het eindresultaat heeft een vergelijkbare marmerachtige uitstraling.

PRIJZEN

De prijs van het aanbrengen van de voorgestelde materialen is afhankelijk van veel factoren zoals woonplaats, ondergrond,grootte van het oppervlak, aantal hoeken en kanten etc. Het is daarom onmogelijk om een exacte prijsopgave te maken zonder de specifieke situatie te kennen. In de  meeste gevallen zal het nodig zijn om extra werkzaamheden aan de ondergrond uit te voeren zoals het aanbrengen van waterdicht doek en het uitvlakken van de ondergrond. In de meeste gevallen geldt het lage btw tarief van 6 procent.

Wij staan altijd open om de mogelijkheid te bespreken dat u helpt met het aanbrengen om zo de kosten te beperken. Ook bieden wij regelmatig workshops Stuc and Floor aan voor de handige doe-het-zelver en voor vakmensen