Ambachtelijk stucwerk sinds 2007

Lees meer over mij, mijn werkwijze en partners

profielfoto.jpg

OVER MIJ

In 2007 werd ik gegrepen door de schoonheid van Marokkaanse tadelakt. Het volgen van een workshop betekende destijds het begin van een passie voor natuurlijke wandafwerkingen die tot op de dag van vandaag aanhoudt. Leem en kalk zijn de materialen waar ik me volledig op toegelegd heb sindsdien. De enorme kleurvariëteit, de mogelijkheden qua structuur, het ambachtelijke aspect en de creatieve vormentaal die mogelijk is, bieden eindeloze mogelijkheden waardoor het werk geen moment saai is geweest. Daarbij is het een genot om te werken met aardse, natuurlijke materialen. Ze drogen langzamer, stinken niet, bevatten geen chemische toevoegingen en ruiken lekker. Vanaf het begin nam ik eigen klussen aan maar zeker de eerste jaren heb ik ook veelal in opdracht gewerkt van ervaren leem- en kalkstucadoors. Hierdoor kon ik een schat aan ervaring opdoen. Nog steeds is samenwerking met collega's een aspect van mijn werk dat ik zeer waardeer. Ieder heeft zijn eigen manier van werken en door open te staan voor andere technieken en methodes leer ik nog steeds bij. Ik werk nauw samen met mijn broer, met wie ik ook 3 jaar actief was in Eigenheym in de verkoop van ecologische afwerkmaterialen.  Ik was de afgelopen 10 jaar bij honderden projecten betrokken en heb zodoende ervaring opgedaan met een scala aan materialen, technieken en wensen van opdrachtgevers. Ik houd van de afwisseling die mijn werk met zich meebrengt. De ene dag sta ik met een Marokkaanse kiezel een hele dag te werken aan het op glans brengen van een gestuukte waskom, de andere dag verplaats ik 6 ton leem met de schep om een stamplemen vloer aan te leggen. Het allerleukste vind ik het om aan speciale wensen van klanten tegemoet te kunnen komen. Van uitzonderlijke structuren, uitdagende vormen of bijzondere kleuren gaat mijn hart sneller kloppen. Een wand tot een waar kunstwerk omtoveren, dat is wat ik het allerliefste doe. 

Werkwijze

Wanneer u interesse heeft om een project door ons te laten uitvoeren, of in eerste instantie meer informatie wilt of een vrijblijvende prijsopgave wilt ontvangen, kunt u ons contacteren via telefoon of per mail. Omdat we overdag meestal met de handen in de klei zitten, kunnen we uw telefoontje niet altijd meteen beantwoorden. We bellen u dan terug. Contact via mail is zinvol als uw vraag duidelijk en beknopt is. Om een vrijblijvende eerste prijsindicatie te kunnen maken, ontvangen we graag de volgende gegevens. Locatie en aard van het project. Relevante informatie zoals ondergrond en toegankelijkheid en het aantal m2's. Wilt u de materialen waar we mee werken eerst in het echt zien, is het mogelijk om een afspraak in onze werkplaats te maken. Meestal kan dat enkel op zaterdag. We kunnen u dan de diverse toepassingen laten zien en de mogelijkheden uitgebreid bespreken. Een dergelijke afspraak duurt ongeveer een uur en is vrijvlijvend. Wilt u vervolgens een offerte ontvangen, is het meestal noodzakelijk dat we de situatie ter plekke beoordelen. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, spreken we een datum af voor de start van de werkzaamheden. Houd er rekening mee dat onze agenda meestal goed vol zit. Contacteer ons daarom tijdig. 

 

Meewerken

Er bestaan altijd mogelijkheden voor u als opdrachtgever om zelf de handen uit de mouwen te steken en te helpen met de werkzaamheden. Op die manier kunt u kosten besparen. Het aanbrengen van leem en kalk is over het algemeen behoorlijk arbeidsintensief en vergt meerdere arbeidsgangen. Sommige arbeidsgangen vereisen een hogere mate van vakmanschap en zijn minder geschikt voor doe-het-zelvers. Echter zijn er ook arbeidsgangen die na instructie onzerzijds makkelijk zelf uit te voeren zijn en vooral veel mankracht vragen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

IMG_20161125_143921834.jpg

Partners

Ik werk nauw samen met mijn broer, waarmee ik samen 4 jaar geleden Eigenheym heb opgericht om ons meer te richten op verkoop van materialen. Inmiddels ben ik geen vennoot meer van Eigenheym omdat ik gemerkt heb dat ik weinig voldoening haal uit het verkoopaspect. Mijn hart gaat uit naar het creëren en daar wilde ik mijn volledige aandacht op kunnen richten. Samen kunnen we de meeste projecten uitvoeren maar wanneer de omvang vraagt om meer mankracht, kunnen we terugvallen op een uitgebreid netwerk van gepassioneerde vakmensen. Zo werken we o.a. nauw samen met Het Leemniscaat en Stuc and Staff. Zo zijn we in staat om vrijwel elk project -groot of klein- naar wens te kunnen uitvoeren.