Door aardvochtige leem mechanisch te verdichten is het mogelijk om een vloer van leem te maken. Na droging wordt de vloer meestal behandeld met lijnolie voor een duurzamer resultaat. Een lemen vloer heeft een zeer bijzondere uitstraling en is onvergelijkbaar met andere materialen.  Bovendien kan een vloer van stampleem een beduidende bijdrage leveren aan een aangenaam binnenklimaat. Wij hebben ervaring in het leggen van stamplemen vloeren. Een stamplemen vloer is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan een prettig en gezond binnenklimaat. Doordat u een pakket van ruwweg 15 cm leem in huis haalt, profiteert u optimaal van de vochtregulerende eigenschappen van leem.

Wanneer een dikte van 15 cm praktisch niet haalbaar is, kunnen wij diverse alternatieven aanbieden. Stuc & Floor is een kalkpasta op basis van natuurzuivere hydraatkalk die door toevoeging van vicatcement slijtvast genoeg is om ook vloeren mee te maken. Stuc & Floor kalkvloeren hebben een fluweelzacht, glanzend oppervlak met een subtiele genuanceerde kleurschakering. De basis van Stuc & Floor ligt in de Italiaanse stucco’s en Marokkaanse tadelakt, twee historische kalktoepassingen die hun waarde bewezen hebben. Stuc & Floor onderscheidt zich van andere producten zoals beton ciré of Stuc Deco in de zeer natuurlijke stucco uitstraling die ongeëvenaard is.

Wij hebben jarenlang ervaring opgedaan met Stuc & Floor en zijn sinds 2014 exclusief importeur voor Nederland. Desgewenst kunnen we u in contact brengen met een verwerker bij u in de buurt. Stuc & FLoor wordt afgewerkt met een ecologische olie en/of was die bescherming biedt tegen de meest voorkomende vlekken.

Een kalkvloer van Stuc and Floor is maar enkele mm’s dik en wordt rechtstreeks op de cementdekvloer aangebracht. U kunt ook kiezen voor onze ecologische granitovloer op basis van leem en kalk. Deze heeft een dikte van 1 cm. Argio onderscheidt zich door zijn granito uitstraling door de stukjes marmerstaan die er in zitten. Argio is in veel kleuren toepasbaar door het toevoegen van pigment.

Al onze vloertoepassingen kenmerken zich door hun natuurlijke, ecologische en dampopen karakter en een ongekende schoonheid.